Fazrien - Terengganu's Wedding Photographer

By: Shamsul Fazrien

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]
Sunday, 16-Nov-2008 10:43 Email | Share | | Bookmark
Majlis Perkahwinan, Norul & Amirul, Kuala Terengganu 15 Nov 08

 




























Kali ini giliran entry untuk pasangan Amirul & Norul Ilyani. Majlis perkahwinan mereka telah berlangsung dengan meriahnya pada hari Sabtu 15 November 2008 lepas. Sesi outdoor turut dijalankan di pantai, dalam keadaan mendung, maklumlah dah masuk musim tengkujuh kan . Photographer understudy, Palie pun turut serta shooting pada majlis ini.

Anda boleh lihat sebahagian lagi gambar-gambar di http://flickr.com/photos/shamsulfazrien/sets.

See ya! For da next entry...

ShamsulFazrien @ Ayien
FAZRIEN PHOTOGRAPHY (TR0080056-W)
120C, Tingkat 1, Room 02, Jalan Sultan Ismail, 20200 Kuala Terengganu, Terengganu

019 9939 741, 017 9441 344
YM ID : shamsul.fazrien
Email : shamsul.fazrien@yahoo.com.my
Fotopages : http://shamsulfazrien.fotopages.com
Flickr : http://flickr.com/photos/shamsulfazrien/sets
Blog : http://shamsulfazrien.blogspot.com

Capture Your Life At Its Best
Fotografi Perkahwinan, Pertunangan, Outdoor Session, Event Di Terengganu


Friday, 14-Nov-2008 17:11 Email | Share | | Bookmark
Parti Hari Lahir, Adik Dini, Kuala Terengganu 14 Nov 2008

 

















Kebiasaan FAZRIEN Photography sinonim dengan gambar majlis perkahwinan, tetapi kali ini bertukar konsep kepada gambar majlis parti harijadi adik Dini . Majlis cukup ringkas, diadakan pada Jumaat 14 November 2008. Diadakan pada lewat petang dan hanya kira-kira satu jam lebih, tetapi pasti gambar-gambar ini sudah dapat menggambarkan kemeriahan sebenar majlis. Bagi sesiapa yang berminat untuk menempah servis sebegini untuk anak-anak mereka, boleh dapatkan dengan harga pakej RM700 (unlimited pics, dvd + slideshow, no-album & 1 session only).

Anda boleh lihat sebahagian lagi gambar-gambar di http://flickr.com/photos/shamsulfazrien/sets.

See ya! For da next entry...

ShamsulFazrien @ Ayien
FAZRIEN PHOTOGRAPHY (TR0080056-W)
120C, Tingkat 1, Room 02, Jalan Sultan Ismail, 20200 Kuala Terengganu, Terengganu

019 9939 741, 017 9441 344
YM ID : shamsul.fazrien
Email : shamsul.fazrien@yahoo.com.my
Fotopages : http://shamsulfazrien.fotopages.com
Flickr : http://flickr.com/photos/shamsulfazrien/sets
Blog : http://shamsulfazrien.blogspot.com

Capture Your Life At Its Best
Fotografi Perkahwinan, Pertunangan, Outdoor Session, Event Di Terengganu


Wednesday, 12-Nov-2008 05:42 Email | Share | | Bookmark
1st Year Anniversary! - Fazrien Photography

 


Pejam celik pejam celik, usia FAZRIEN Photography telah menjangkaui usia setahun pada hari ini. Walaupun berdaftar secara sah hanya pada 15 Julai 2008 yang lepas, tetapi saya telah menubuhkan syarikat ini genap setahun yang lalu. Pada masa itu, buat pertama kalinya membeli kamera dslr dan baru first time kenal apa itu dslr.

Bermula pada November tahun lepas, saya hanya berjaya mendapat 3 clients pada bulan berikutnya, itupun dengan harga yang teramat rendah. Tidak termasuk 5 majlis dishoot secara percuma, sebagai latihan pada peringkat awal dahulu. Sememangnya perlu diakui majoriti penduduk Terengganu mempunyai kuasa membeli yang terhad, jadi amat sukar juga hendak bertapak dalam bidang ini terutama orang baru macam saya. Saya mula menerima tempahan secara aktif pada bulan ke-4 operasi, iaitu Februari 2008. Alhamdulillah, sekarang sudah berjaya menyelesaikan tugasan 50 clients dan kira-kira 67 majlis.



Agak sukar pada awalnya nak bergerak ke depan, tambahan pula ilmu fotografi yang zero pada masa itu. Asyik mendapat cemuhan pada peringkat awalnya dari pesaing-pesaing, namun tekad dibulatkan dengan belajar sendiri melalu internet. Hehe, kelakar pun ada duk kenang kisah setahun lalu. Apapun, pandang ke hadapan, langkah perlu diteruskan. Alhamdulillah, sekarang genap setahun. Moga tahun mendatang saya akan dimurahkan rezeki. Thanks pada clients yang sentiasa memberikan sokongan.



PAKEJ 2009
Hujung bulan depan akan dikeluarkan pakej 2009. Saya tengah duk fikir nak tambah produk apa.Yang pasti clients akan mempunyai lebih banyak pilihan album custom untuk dipilih. Slideshow gambar bermuzik turut diberikan, PERCUMA. Ada yang bertanya harga 2009 akan jadi mahal ke? Sebenarnya tidak mahal, “ciput” jer naik sket dari harga tahun 2008..hehe. Lagipun FAZRIEN Photography hanya menawarkan produk album yang berkualiti dan lebih mahal, jadi berbaloilah. Apa yang pengguna perlu tahu, photographer sebenarnya banyak menanggung kos terselindung, baik dari segi kos pembikinan album, administration, overhead office, kos skill, editing, pekerja, equipment dan pelbagai lagi.



ANDA STUDENT MULTIMEDIA?
Sekarang FAZRIEN Photography ada mengambil pelajar jurusan multimedia yang berminat nak buat latihan, praktikal atau bekerja sambil belajar. Anda akan menggunakan perisian Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Flash, Movie Maker dan lain-lain. Kuota untuk tahun 2008 dah penuh! So sape-sape yang berhajat nak wat praktikal pada tahun 2009 dialu-alukan. Elaun ada, tapi takdelah banyak. Tak macam saya dulu kat universiti, takde elaun pon wat praktikal..hehe.

See ya! For da next entry...

ShamsulFazrien @ Ayien
FAZRIEN PHOTOGRAPHY (TR0080056-W)
120C, Tingkat 1, Room 02, Jalan Sultan Ismail, 20200 Kuala Terengganu, Terengganu

019 9939 741, 017 9441 344
YM ID : shamsul.fazrien
Email : shamsul.fazrien@yahoo.com.my
Fotopages : http://shamsulfazrien.fotopages.com
Flickr : http://flickr.com/photos/shamsulfazrien/sets
Blog : http://shamsulfazrien.blogspot.com

Capture Your Life At Its Best
Fotografi Perkahwinan, Pertunangan, Outdoor Session, Event Di Terengganu


Friday, 31-Oct-2008 07:48 Email | Share | | Bookmark
Sape Nak Kahwin Tahun Depan?

 


BERITA BAIK!
Bagi clients yang ingin menempah tarikh perkahwinan pada tahun 2009, sila lakukan sekarang! Ini kerana tempahan untuk tahun hadapan yang dibuat sebelum berakhir tahun 2008, akan berpeluang mendapat pakej harga promosi untuk tahun 2008.

JUGA BERITA BAIK! - Adakah Harga Pakej 2009 Akan Mengalami Perubahan?
Bermula tahun 2009, FAZRIEN Photography akan melakukan penambahbaikan, baik dari segi kandungan pakej, harga pakej, produk album & juga penambahan produk baru. Insya Allah, seorang lagi editor juga akan ditambah bagi memastikan kualiti sentiasa dipertingkatkan & clients akan mendapat album tepat pada waktunya. Semua penambahbaikan ini akan melibatkan kenaikan kos antara 8-14%. Tetapi jangan bimbang, pakej harga tahun 2009 akan tetap berada di paras antara TERMURAH dan “MAMPU MILIK”. Malahan satu pakej budget akan turut disediakan .

See ya! For da next entry...

ShamsulFazrien @ Ayien
FAZRIEN PHOTOGRAPHY (TR0080056-W)
120C, Tingkat 1, Room 02, Jalan Sultan Ismail, 20200 Kuala Terengganu, Terengganu

019 9939 741, 017 9441 344
YM ID : shamsul.fazrien
Email : shamsul.fazrien@yahoo.com.my
Fotopages : http://shamsulfazrien.fotopages.com
Flickr : http://flickr.com/photos/shamsulfazrien/sets
Blog : http://shamsulfazrien.blogspot.com

Capture Your Life At Its Best
Fotografi Perkahwinan, Pertunangan, Outdoor Session, Event Di Terengganu


Thursday, 30-Oct-2008 13:44 Email | Share | | Bookmark
Majlis Sambut Menantu, Ridzuan & Sabeetha, 25 Oktober 2008

 












Majlis pasangan Ridzuan & Sabeetha selamat berlangsung pada 25 Oktober 2008 yang lalu bertempat di Pasir Panjang, Kuala Terengganu. Kali ini pergi shooting berteman, kebetulan photographer Palie nak follow, dalam proses understudy. Sempat juga pergi outdoor dalam keadaan cuaca yang tidak menentu sekarang . Saksikan gambar-gambar mereka...

Sila klik link berikut untuk alternatif gambar client-client : http://flickr.com/photos/shamsulfazrien/sets/

See ya! For da next entry...

ShamsulFazrien @ Ayien
FAZRIEN PHOTOGRAPHY (TR0080056-W)
120C, Tingkat 1, Room 02, Jalan Sultan Ismail, 20200 Kuala Terengganu, Terengganu

019 9939 741, 017 9441 344
YM ID : shamsul.fazrien
Email : shamsul.fazrien@yahoo.com.my
Fotopages : http://shamsulfazrien.fotopages.com
Flickr : http://flickr.com/photos/shamsulfazrien/sets
Blog : http://shamsulfazrien.blogspot.com

Capture Your Life At Its Best
Fotografi Perkahwinan, Pertunangan, Outdoor Session, Event Di Terengganu


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net